diogen.weebly.com

Opori zvuk svakodnevnice gubi se u odsjajima različitih varijanti koji odjekuju melodijama Milana Nenina. Zbog čega pominjem „melodije“? Jednostavno, jer se pred nama  otvaraju filmski kadrovi „Balkan Expressa“, još od „Crnih bisera“ pedesetih i sve do „Undergrounda“ i sredine devedesetih godina prošloga stoljeća/vijeka. To su valovi htijenja, naslikani poetikom nota. Opuštenost sa kojom kreira muziku na, za sada, jedinom albumu „Incident“ govori da pred nama nije Incident, bez obzira koliko mi šutjeli o tome. Pred nama je osobnost karakternih crta, sa smjelim činjenjem.
read more

www.dnevnik.rs

Dok se siromašni duhom bezidejno vrte u blatu sve manje vredne lokalne scene, oni drugi, inventiniji muzičari, razmišljaju i deluju globalno, ne zaboravljajući na svoje kulturne i umetničke korene. Više nije teško shvatiti koliko je svet, prezasićen konvencionalnom muzikom svih oblika i boja, gladan novih saznanja, ritmova i emocija. Sve to u (ne)ograničenim količinama nudi, iz globalnog ugla novotkrivena srpska muzika, čiji potencijali još privlače pažnju istraživača sa različitih meridijana.
read more

Jazzin.rs

Pregled osnovnih biografskih podataka mladog novosadskog gitariste i kompozitora Milana Nenina (28) daje nam dovoljno dobar nagoveštaj o prirodi njegovog autorskog rada na debi albumu Incident. Najupadljivija referenca je saradnja s Borisom Kovačem na nekoliko različitih projekata, a opis muzike kao „miks art-roka, savremene klasike i world musica“ je sasvim merodavan.
read more

Interview with Milan Nenin on pulse.sm-art.info

„Dva su bitna tehnološka dostignuća obeležila noviju muzičku istoriju. Oba su se desila u rasponu od stotinjak godina. Prvi je tehnologija koja omogućava snimanje i reprodukovanje muzike. Druga je pojava interneta i .mp3 muzičkog formata.
Tehnologija snimanja i reprodukovanja muzike je dovela do toga da se stvori pojam “muzička industrija”. Muzika je mogla da se snimi i na nosaču zvuka proda ljubiteljima muzike. Ali pojava interneta i .mp3 formata je promenila...
read more